Perfekcyjne gołąbki według przepisu Mikołaja Reya

Gołąbki są często stawiane w rankingach popularności w Polsce na równi z pierogami lub bigosem. Co zrobić, by ich smakiem zaskoczyć rodzinę?

Gołąbki to klasyka polskiej kuchni
Gołąbki to klasyka polskiej kuchni123RF/PICSEL

Gołąbki to danie uwielbiane przez wielu Polaków. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Mikołaj Rey pokazał swój przepis na idealne gołąbki.

Kucharz przygotował kilka wersji farszu. Znalazło się miejsce na farsz z rybą, farsz wegański, a także... paprykarz. Uznaje się, że tradycyjna wersja gołąbków z mięsem i ryżem, przyszła do nas z Ukrainy.

Jak dobrze przygotować kapustę, by podczas zawijania obyło się bez pęknięć i niedogotowanej potrawy? Zobacz cały film ze wskazówkami!

x-news/INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas