Pieczeń w skorupce

Idealna na rodzinny obiad

Składniki

  • w 1 i 1/2 kg schabu bez kości
  • w 3 pszenne tosty
  • w 1 żółtko
  • w 1/2 pęczka natki pietruszki
  • w 10 dag żółtego sera

Składniki

  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka i ostra papryka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

1. Schab opłucz, osusz, posyp solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Odłóż na bok. 

2. Natkę opłucz, osusz, listki oderwij od gałązek, posiekaj. Tosty pokrusz. Żółty ser grubo zetrzyj. Wymieszaj go z okruszkami chleba i natką. Dodaj żółtko. Przypraw do smaku. Zagnieć jednolitą masę. 

3. W brytfance rozgrzej 1 łyżkę oleju. Obsmaż na nim mię- so. Potem oblep je przygotowaną masą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około godziny. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami i brukselką.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje