Pieczeń w skorupce

Idealna na rodzinny obiad

Pieczeń
Pieczeń123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Schab opłucz, osusz, posyp solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Odłóż na bok. 

2. Natkę opłucz, osusz, listki oderwij od gałązek, posiekaj. Tosty pokrusz. Żółty ser grubo zetrzyj. Wymieszaj go z okruszkami chleba i natką. Dodaj żółtko. Przypraw do smaku. Zagnieć jednolitą masę. 

3. W brytfance rozgrzej 1 łyżkę oleju. Obsmaż na nim mię- so. Potem oblep je przygotowaną masą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około godziny. Podawaj np. z pieczonymi ziemniakami i brukselką.

Jak zrobić pieczeń rzymską?Interia Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas