Reklama

Reklama

Pieczone warzywa z sosem miodowo – orzechowym

Nie masz pomysłu na kolację we dwoje? Ten prosty trik wybawi cię z opresji. Wystarczą dowolne warzywa korzeniowe, piekarnik i kilka dodatków.



Czas przyrządzenia: do 30 minut

Składniki

  • dwie średnie marchewki
  • pół średniej dyni
  • 1-2 pietruszki
  • batat
  • 2-3 łyżki miodu
  • Tahina
  • masło orzechowe
  • oliwa
  • świeża kolendra

Przygotowanie:

Reklama

Warzywa pokrój w grube paski, ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, zapiekaj do miękkości.

W miseczce połącz składniki na sos, wymieszaj.

Na koniec polej nim upieczone warzywa i posyp posiekaną świeżo kolendrą.

Przekaż 1% na Fundację Polsat rozliczając PIT TUTAJ

>>>

 


Dowiedz się więcej na temat: kuchnia | warzywa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje