Reklama

Reklama

Pieczone warzywa z sosem miodowo – orzechowym

Pieczone warzywa z sosem miodowo – orzechowym to doskonały przepis, gdy nie masz pomysłu na kolację we dwoje. Prosty trik wybawi cię z opresji. Wystarczą dowolne warzywa korzeniowe, piekarnik i kilka dodatków, a pieczone warzywa z sosem miodowo – orzechowym będą zaraz gotowe!



Czas przyrządzenia: do 30 minut

Składniki

  • dwie średnie marchewki
  • pół średniej dyni
  • 1-2 pietruszki
  • batat
  • 2-3 łyżki miodu
  • Tahina
  • masło orzechowe
  • oliwa
  • świeża kolendra

Pieczone warzywa z sosem miodowo – orzechowym - przygotowanie

Warzywa pokrój w grube paski, ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, zapiekaj do miękkości.

W miseczce połącz składniki na sos, wymieszaj.

Na koniec polej nim upieczone warzywa i posyp posiekaną świeżo kolendrą.

Sprawdź też te przepisy:

Frytki z warzyw

Kotlety warzywne

Frytki po belgijsku

Reklama

Zobacz również:


 


INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy