Pieczone warzywa z sosem miodowo – orzechowym
Pieczone warzywa z sosem miodowo – orzechowym to doskonały przepis, gdy nie masz pomysłu na kolację we dwoje. Prosty trik wybawi cię z opresji. Wystarczą dowolne warzywa korzeniowe, piekarnik i kilka dodatków, a pieczone warzywa z sosem miodowo – orzechowym będą zaraz gotowe!

Składniki
- dwie średnie marchewki
- pół średniej dyni
- 1-2 pietruszki
- batat
- 2-3 łyżki miodu
- Tahina
- masło orzechowe
- oliwa
- świeża kolendra
Pieczone warzywa z sosem miodowo – orzechowym - przygotowanie
Warzywa pokrój w grube paski, ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, zapiekaj do miękkości.
W miseczce połącz składniki na sos, wymieszaj. Na koniec polej nim upieczone warzywa i posyp posiekaną świeżo kolendrą.
Sprawdź też te przepisy:
Zobacz również: