Pieczone ziemniaki

W sezonie grillowym obok mięsa, na naszych stołach najczęściej pojawią się ziemniaki z grilla. Jednak zamiast spożywania ich w tradycyjny sposób z solą, warto przygotować specjalny dip, który doskonale wzbogaci ich smak.

Składniki

  • ½ kg ziemniaków
  • 300 g kremowego serka
  • Szczypiorek, bazylia
  • Dressing jogurtowy np. marki Kühne
  • Sól

Sposób przygotowania

Podgotuj ziemniaki przez ok. 20 minut w osolonej wodzie. Następnie zawiń każdego ziemniaka oddzielnie folią aluminiową i połóż w grillowym żarze na ok. 30 minut. Serek wymieszaj z 5 łyżkami dressingu jogurtowego, dodaj posiekany szczypiorek i bazylię. Kiedy ziemniaki będą gotowe podawaj je z przygotowanym dipem.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje