Pieczone ziemniaki z farszem

Wyglądają tak, że chcesz je zjeść od razu. Faszerowane ziemniaki są pyszne!

Wyglądają niezwykle apetycznie
Wyglądają niezwykle apetycznie 123RF/PICSEL

Ziemniaki dokładnie wyszoruj szczoteczką. Przekrój na pół, nie docinając do samego końca. Wyjmij z nich gniazdka wielkości orzecha włoskiego. Wszystkie składniki na farsz dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce, aby się przegryzły.

Ziemniaki nadziewaj przygotowanym farszem. Zawiń w folię i piecz w żarze grilla przez 15 minut (Ważne! Można je piec tylko w żarze z węgla drzewnego). Majonez wymieszaj z keczupem. Ogórek,cebulkę i szczypiorek drobno pokrój. Wymieszaj wszystkie składniki. Pieprz, sól i cukier dodaj do smaku. Sos podawaj z ziemniakami. 

Najlepszy przepis na pieczone ziemniakiInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas