Składniki: Ciasto: - 30 dag mąki, - 3 jajka, - 1 łyżka oleju, - szczypta soli Farsz: - 1/2 cukinii, - 1 czerwona cebula, - 1 ser mozarella, - sól, pieprz, - 2 łyżki masła, - olej Oraz: - 1/2 cukinii, - 1 czerwona cebula Przygotowanie: Cebulę posiekać, 1/2 cukinii i mozarellę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę. Dodać cukinię i po chwili smażenia doprawić solą i pieprzem, schłodzić, połączyć z mozarellą. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Pozostałą cukinię pokroić w podłużne, cienkie plastry, sparzyć we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie. Cebulę pokroić w cząstki, zeszklić na oleju i dodać pierogi. Po krótkim smażeniu podawać. Dekorować plastrami cukinii. Pierogi można smażyć na głębokim tłuszczu. Czas przygotowania: 1 h 20 min. Przepis na 6 osób.