Pierzga pszczela. Zadbaj o swoje zdrowie już dziś!

Pierzga pszczela wspiera pracę serca i zmniejsza poziom złego cholesterolu
Pierzga pszczela wspiera pracę serca i zmniejsza poziom złego cholesterolu 123RF/PICSEL
  • Pierzga pszczela produkowana jest w ulu i stanowi ważne źródło pożywienia dla owadów.
  • Produkt ten pozytywnie wpływa na układ odpornościowy, dlatego warto go pić w okresie jesienno-zimowym.
  • Zawarte w pierzdze witaminy z grupy B i magnez, pomagają poprawić samopoczucie i koncentrację.

Czym jest pierzga pszczela?

Jakie ma właściwości zdrowotne?

Pierzga w swoim składzie zawiera cenną witaminę C, która wzmacnia odporność
Pierzga w swoim składzie zawiera cenną witaminę C, która wzmacnia odporność123RF/PICSEL

Wpływ na samopoczucie

Wsparcie w walce z przeziębieniem

Pierzga pomaga zmniejszyć dokuczliwe objawy przeziębienia
Pierzga pomaga zmniejszyć dokuczliwe objawy przeziębienia123RF/PICSEL

Wzmocnienie układu sercowo-naczyniowego

Jak przygotować napar z pierzgi pszczelej?

„Zdrowie na widelcu”: Zły cholesterol. Gdzie jest go najwięcej?Polsat CafePolsat Cafe