PIKANTNA JAJECZNICA

Dla osób lubiących wyraziste i pikantne dania

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć czerwoną cebulę z chili do miękkości, ale nie za długo, aby się nie przebarwiły. W misce wymieszać jajka, mleko, kurkumę i natkę pietruszki. Wlać całość na gorącą patelnię i smażyć na niedużym ogniu,cały czas mieszkając, żeby uzyskać konsystencję właściwą dla jajecznicy i zapobiec przywarciu jajek do patelni. Gdy jajecznica osiągnie pożądaną konsystencję, od razu ją podać.

Przepis pochodzi z książki Aidan Goggins, Glen Matten “Dieta SIRT" Copyright © Aidan Goggins and Glen Matten 2016 Copyright © for the Polish edition by MT Biznes Ltd.

Jak zrobić omlet? Przepis na idealnego omletaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas