Reklama

Reklama

PIKANTNA JAJECZNICA

Dla osób lubiących wyraziste i pikantne dania

Składniki dla: 1 osoby

Składniki

  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin
  • 20 g drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • ½ drobno posiekanej papryczki chili bird’s eye
  • 3 średniej wielkości jaja
  • 50 ml mleka
  • 1 łyżeczka mielonej kurkumy
  • 5 g drobno posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania

Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć czerwoną cebulę z chili do miękkości, ale nie za długo, aby się nie przebarwiły. W misce wymieszać jajka, mleko, kurkumę i natkę pietruszki. Wlać całość na gorącą patelnię i smażyć na niedużym ogniu,cały czas mieszkając, żeby uzyskać konsystencję właściwą dla jajecznicy i zapobiec przywarciu jajek do patelni. Gdy jajecznica osiągnie pożądaną konsystencję, od razu ją podać.

Reklama

Przepis pochodzi z książki Aidan Goggins, Glen Matten “Dieta SIRT" Copyright © Aidan Goggins and Glen Matten 2016 Copyright © for the Polish edition by MT Biznes Ltd.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje