Reklama

Reklama

Pikantne pulpeciki

Dla miłośników nieco ostrzejszych i wyrazistych w smaku potraw.

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/4 papryki ostrej w proszku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • 1 łyżka maki pszennej
  • pomidory krojone z puszki
  • 1 papryczka chilli
  • łyżeczka soli

Sposób przygotowania

Czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę drobno posiekać. Do mięsa dodać przyprawy, jajko, posiekaną natkę i bułkę tartą, wymieszać. Uformować małe kuleczki a następnie obtoczyć mięsne kulki w mące i umieścić w formie żaroodpornej.

Reklama

1 puszkę pomidorów, papryczkę chilli i koncentratem rozdrobnić w blenderze, doprawić solą i wymieszać. Sosem zalać klopsiki. Piec w nagrzanym do 180 st. piekarniku przez 40 minut.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje