Reklama

Reklama

PIKNIKOWE BUŁECZKI MLECZNE Z AKSAMITNYM SERKIEM I OWOCAMI

Zamiast kanapki czy słodkiej bułki do plecaka naszych pociech czy jako lekka przekąska, którą bez problemu zapakujemy do piknikowego koszyka podczas majówki, którą, jeśli sprawdzą się najnowsze prognozy pogody, mamy jeszcze szansę spędzić w plenerze. Bułeczki mleczne z aksamitnym kremem na bazie serka mascarpone sprawdzą się idealnie!

Składniki

  • serek mascarpone – 250 g
  • śmietanka słodka 36% - 250 ml
  • cukier puder – 2 łyżki
  • laska wanilii – ½ sztuki
  • ulubione owoce np. pomarańcze – 300 g
  • pestki granatu 3 łyżki
  • Bułeczki Mleczne (np. Dan Cake) – 10 sztuki

Sposób przygotowania

Do miseczki wsypać cukier puder i dodać drobno posiekaną laskę wanilii. Śmietankę ubić na sztywno w osobnej miseczce, dodając pod koniec cukier wmieszany z wanilią. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Bułeczki Mleczne dan cake przekroić na pół, spód posmarować masą serową. Ułożyć owoce i przykryć górną częścią bułeczki.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje