Pizza z jajkiem, szynką oraz dymką

Znika w oka mgnieniu!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Z podanych składników przygotuj ciasto. Uformuj z niego 6-8 niedużych placków pizzy, zawijając ich brzegi nieco do góry. Posmaruj je wodą i posyp sezamem. Wnętrze placków posmaruj pomidorowym sosem. Posyp serem. Rozłóż pokrojoną szynkę.

2. Połóż placki pizzy na lekko natłuszczonej blasze.Piecz w najwyższej temperaturze piekarnika 10 minut,aż brzeg ciasta się zrumieni. Następnie wysuń blachę,wbij jajka, osól i piecz jeszcze tyle czasu, aż jajko się zetnie (3-4 minuty). Podaj posypane pokrojoną dymką.

Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas