Pizza z jajkiem, szynką oraz dymką

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • Ciasto:
  • 2,5 szklanki mąki
  • ok. 20 g drożdży
  • 2-3 łyżeczki oliwy
  • 2/3 szklanki ciepłej wody (o temp. maksymalnie 40°C)
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka cukru;
  • dodatki: sos pomidorowy
  • 200-300 g pokrojonej szynki
  • tarty żółty ser (ilość wg uznania) pęczek dymki
  • 6-8 jajek (zależnie od ilości placków pizzy)
  • sezam do posypania brzegów pizzy
6-8 porcji

Sposób przygotowania

Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?