Placek wielkopolski na kwaśno

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 10 dag wędzonego boczku pokrojonego w kostkę
  • 60 dag kwaszonej kapusty
  • 1-2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 12 dag masła
  • 5 jajek,
  • 25 dag mąki
  • 4 kiełbaski wieprzowe
  • 30 dag kwaśnej gęstej śmietany
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 3 gałązki natki
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • tłuszcz i mąka do foremki
  • trochę mąki do oprószenia stolnicy
8 porcji

Sposób przygotowania

Zupa cebulowa - francuska zupa z grzankamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?