Placki twarogowe
Tego smaku nie da się opisać!

Składniki
- 25 dag twarogu
- 3 jajka
- pół szklanki mąki
- 2 łyżki cukru
- cukier waniliowy
- łyżeczka proszku do pieczenia
- dżem z owoców leśnych (lub inny ulubiony)
- olej do smażenia
20 porcji
Sposób przygotowania
1. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na pianę. Żółtka miksuj z twarogiem, dodaj cukier i cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj pianę z białek i delikatnie połącz z masą serową. 2. Placki smaż na patelni wysmarowanej niewielką ilością oleju (najlepiej rozprowadź olej za pomocą pędzelka). Nakładaj łyżką porcję ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z dżemem.