Reklama

Reklama

Placki z ciasta naleśnikowego

Wyśmienite na śniadanie!

Składniki

  • cukinia
  • 3/4 szklanki mąki
  • szklanka mleka
  • jajko
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

1. Cukinię zetrzyj na grubej tarce, posól i odstaw na 10 minut. 

2. Z mąki, mleka, jajka i proszku do pieczenia zrób mikserem gęste ciasto. Cukinię odciśnij i dodaj do ciasta. Wymieszaj, przypraw do smaku. 

3. Posmaruj patelnię olejem i rozgrzej. Smaż placki z obu stron, na złoty kolor. Podawaj od razu, chrupiące, z gęstym jogurtem naturalnym.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje