Placki ziemniaczane z pestkami dyni

Placki ziemniaczane to proste i pożywne danie
Placki ziemniaczane to proste i pożywne danie123RF/PICSEL

Składniki

  • 75 dag ziemniaków
  • 60 dag dyni (bez pestek i skóry)
  • 2 jajka
  • 3 czubate łyżki mąki pszennej
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 8 dag startego sera żółtego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • szczypta zmielonej kolendry lub kuminu
  • 15 dag kwaśnej śmietany 18%
  • 15 dag gęstego jogurtu naturalnego, np. typu greckiego
  • 1 mała cytryna
  • 3 dag pestek dyni
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Jak się robi placki ziemniaczane?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Na Żywo
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?