Reklama

Reklama

Placki ziemniaczane zapiekane z mozarellą

Pyszna kolacja.


Reklama


Składniki:

- 50 dag ziemniaków,
- 1 cebula,
- 1 dże jajko,
- 2 pomidory,
- 1 gomułka sera mozarella,
- 1 łyżka mąki pszennej,
- sól, pieprz,
- kilka gałązek tymianku

Przygotowanie:

Ziemniaki i cebulę zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, odstawić i po chwili zlać nagromadzony sok (nie mieszać, aby pozostała skrobia). Do ziemniaków dodać jajko, mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Smażyć placki na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu osuszyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Na każdym placku układać plaster mozarelli, zapiekać kilka minut w nagrzanym i nastawionym na funkcję grill piekarniku. Przed podaniem posypać placki kostką pomidorową i udekorować gałązkami tymianku.. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: placki | ziemniaki | placki ziemniaczane

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje