Plastry dyni z boczkiem

Przepyszne!

Składniki

  • 50 dag dyni
  • sól
  • olej do smażenia
  • 15 dag boczku wędzonego
  • 2 ząbki czosnku
  • tymianek suszony
  • gałązki natki pietruszki

Sposób przygotowania

1. Dynię pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj na parze. Odetnij skórę i posól. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i usmaż boczek wędzony pokrojony w plastry. Gdy się zrumieni, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i tymianek. 

2. Na talerzu układaj plastry dyni owinięte w plastry smażonego boczku. Posyp przyprawami, udekoruj gałązkami natki pietruszki. Przystawkę podawaj z pieczywem czosnkowym do mięs na ciepło. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje