Poduszeczki nadziewane sznyclami

Proste danie na obiad lub kolację

Nadziewane ciasto
Nadziewane ciasto123RF/PICSEL

Składniki

  • 6 plastrów fileta z indyka
  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 40 dag pieczarek
  • 2 szalotki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki oleju
  • 1 żółtko
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Ciasto rozmroź. Kotlety lekko rozbij. Mięso posyp solą i pieprzem. Smaż je po 5 minut z każdej strony na połowie oleju. Szalotki obierz. Pieczarki opłucz i osusz. Grzyby i szalotki pokrój w kostkę. Natkę umyj, posiekaj. Rozgrzej resztę oleju, podsmaż na nim szalotki i pieczarki. Zdejmij z patelni, wymieszaj z natką. Przypraw solą i pieprzem. 

2. Płaty ciasta rozwałkuj. Wytnij z nich 12 kółek, nieco większych niż kotlety. Na połowie krążków połóż sznycle i po porcji pieczarek z szalotkami oraz natką. Przykryj resztą krążków ciasta. Starannie zlep brzegi. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz 25 minut w 200 st. (góra-dół).

Sznycle w migdałowej panierceInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?