Poduszeczki nadziewane sznyclami
Proste danie na obiad lub kolację
Sposób przygotowania
1. Ciasto rozmroź. Kotlety lekko rozbij. Mięso posyp solą i pieprzem. Smaż je po 5 minut z każdej strony na połowie oleju. Szalotki obierz. Pieczarki opłucz i osusz. Grzyby i szalotki pokrój w kostkę. Natkę umyj, posiekaj. Rozgrzej resztę oleju, podsmaż na nim szalotki i pieczarki. Zdejmij z patelni, wymieszaj z natką. Przypraw solą i pieprzem.
2. Płaty ciasta rozwałkuj. Wytnij z nich 12 kółek, nieco większych niż kotlety. Na połowie krążków połóż sznycle i po porcji pieczarek z szalotkami oraz natką. Przykryj resztą krążków ciasta. Starannie zlep brzegi. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz 25 minut w 200 st. (góra-dół).