Reklama

Reklama

Półkrem z kalafiora

Aksamitna, smaczna zupa, którą przygotujesz bez trudu.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 5 ziemniaków
  • 1 kalafior
  • pół szklanki śmietanki 30 proc.
  • 1 serek topiony
  • sól
  • pieprz
  • garść
  • posiekanego
  • świeżego koperku
  • grzanki

Sposób przygotowania

1. Bulion zagotuj,dodaj 2 pokrojone ziemniaki, 1/3 kalafiora porwanego na różyczki i gotujprzez 15 min. Zmiksuj za pomocą blendera. 

2. Do zupy dodaj serek, resztę ziemniaków oraz różyczki kalafiora, gotuj przez około 10 minut (warzywa powinny być miękkie). Śmietanę zapraw, a następnie dolej do zupy. W razie potrzeby dopraw do smaku. Podawaj z grzankami i koperkiem.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje