Reklama

Reklama

Pomysły na jesienne obiady

Sycące, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Umilą jesienny, ponury dzień!

Składniki

  • 4 jajka
  • 1/2 sałaty radicchio
  • 1/2 sałaty rzymskiej
  • ogórek
  • 20 dag tuńczyka z puszki
  • pomidorki koktajlowe
  • posiekany drobno szczypior
  • 2 cebule dymki
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka octu winnego
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj na twardo. Zalej je zimną wodą i pozostaw na 5 minut. Obierz ze skorupki i pokrój w cząstki. 

2. Z sałaty oderwij liście, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój lub porwij na mniejsze kawałki. Ogórka posiekaj w plasterki. Tuńczyka odsącz z zalewy i podziel na mniejsze części. 

3. Pomidorki koktajlowe pokrój. Wszystkie składniki rozłóż na talerzu. Dodaj posiekany drobno szczypiorek i cebulę dymkę. W szklance wymieszaj olej, sok z cytryny, ocet winny, sól i świeżo zmielony pieprz. Zalej sałatkę pół godziny przed podaniem. Lekko wymieszaj. Podawaj jako drugie śniadanie. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje