Pożywne spaghetti z piekarnika. Kultowy włoski przysmak w nowym wydaniu
Aktualizacja
Spaghetti z piekarnika to kultowy włoski przysmak w zupełnie nowym wydaniu. Pieczenie sprawia, że makaron jest aksamitny w środku oraz przyjemnie chrupiący na zewnątrz. Wystarczy chwila i pyszne spaghetti z piekarnika jest gotowe!
Spaghetti z piekarnika - przygotowanie
- Ugotuj makaron w osolonej wodzie, odcedź i odłóż do wystygnięcia.
- Na dużej patelni rozgrzej oliwę i dodaj posiekaną cebulę.
- Kiedy będzie już szklista, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili także mięso mielone (najlepiej wołowe, choć równie dobrze sprawdzi się wieprzowina lub drób).
- Dopraw solą i pieprzem. Smaż przez kilka minut.
- Do mięsa z cebulą dodaj pokrojone pomidory i bazylię.
- Po odparowaniu nadmiaru płynu dodaj ugotowany wcześniej makaron i dobrze wymieszaj.
- Całość przełóż do wysmarowanego olejem rzepakowym naczynia do zapiekania.
- Posyp mozzarellą i parmezanem.
- Piecz przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
- Po wyjęciu z piekarnika udekoruj posiekaną pietruszką. Smacznego!
Poznaj też inne przepisy:
Zobacz również: