Pożywne spaghetti z piekarnika. Kultowy włoski przysmak w nowym wydaniu

Aktualizacja

Spaghetti z piekarnika to kultowy włoski przysmak w zupełnie nowym wydaniu. Pieczenie sprawia, że makaron jest aksamitny w środku oraz przyjemnie chrupiący na zewnątrz. Wystarczy chwila i pyszne spaghetti z piekarnika jest gotowe!

Spaghetti z piekarnika to świetny pomysł na zaspokojenie dużego głodu
Spaghetti z piekarnika to świetny pomysł na zaspokojenie dużego głodu123RF/PICSEL

Spaghetti z piekarnika - przygotowanie

  1. Ugotuj makaron w osolonej wodzie, odcedź i odłóż do wystygnięcia. 
  2. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i dodaj posiekaną cebulę. 
  3. Kiedy będzie już szklista, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili także mięso mielone (najlepiej wołowe, choć równie dobrze sprawdzi się wieprzowina lub drób). 
  4. Dopraw solą i pieprzem. Smaż przez kilka minut.

  5. Do mięsa z cebulą dodaj pokrojone pomidory i bazylię. 
  6. Po odparowaniu nadmiaru płynu dodaj ugotowany wcześniej makaron i dobrze wymieszaj. 
  7. Całość przełóż do wysmarowanego olejem rzepakowym naczynia do zapiekania. 
  8. Posyp mozzarellą i parmezanem. 
  9. Piecz przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

  10. Po wyjęciu z piekarnika udekoruj posiekaną pietruszką. Smacznego!

Poznaj też inne przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Naleśnikowy twist z jarzynąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas