Prowansalski gulasz rybny

Gulasz rybny
Gulasz rybny123RF/PICSEL

Składniki

  • 5 anchois, posiekanych
  • 2 łyżki oleju od anchois
  • 1/2 szklanki zielonych oliwek, bez pestek, posiekanych
  • 1/4 szklanki posiekanych kaparów
  • 3 szalotki, posiekane
  • 5 ząbków czosnku, rozgniecionych
  • 2 papryczki chilli, bez pestek, drobno posiekane
  • 1/3 szklanki sosu pomidorowego
  • 4 pomidory, bez skórki, posiekane
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 6 szklanek bulionu rybnego
  • 500 g filetów z różnych białych ryb
  • 4 kromki chleba
  • posiekana natka, cząstki cytryny

Sposób przygotowania

Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?