Przekładaniec malinowy

Rozpływa się w ustach!

Ciasto z malinami
Ciasto z malinami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Czekoladę, połam, stop ją z 1/2 kostki margaryny, 1 szkl. cukru i wodą. Przestudź. Utrzyj z 4 jajkami, mąką i proszkiem. 

2. Masę połącz z kakao. Blachę (35 na 45 cm) wyłóż pergaminem. Twaróg utrzyj z resztą cukru i margaryny oraz budyniem w proszku.

3. Resztę jajek rozbij. Żółtka połącz z masą serową. Białka ubij, domieszaj do masy. Wrzuć też maliny i całość przemieszaj. 

4. Na spodzie blachy rozsmaruj 1/2 ciasta czekoladowego. Na to wyłóż masę serową oraz resztę ciasta. Placek piecz 1 godzinę w 180 st.

Koktajl bananowo-malinowyInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas