Przekładaniec malinowy
Rozpływa się w ustach!

Składniki
- 1 kostka margaryny
- 1 gorzka czekolada
- 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
- 3 łyżki kakao
- 2 szkl. cukru w 6 jajek
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szkl. wody
- 1 kg mielonego twarogu
- 2 budynie waniliowe
- 50 dag malin
24 porcji
Sposób przygotowania
1. Czekoladę, połam, stop ją z 1/2 kostki margaryny, 1 szkl. cukru i wodą. Przestudź. Utrzyj z 4 jajkami, mąką i proszkiem. 2. Masę połącz z kakao. Blachę (35 na 45 cm) wyłóż pergaminem. Twaróg utrzyj z resztą cukru i margaryny oraz budyniem w proszku.3. Resztę jajek rozbij. Żółtka połącz z masą serową. Białka ubij, domieszaj do masy. Wrzuć też maliny i całość przemieszaj. 4. Na spodzie blachy rozsmaruj 1/2 ciasta czekoladowego. Na to wyłóż masę serową oraz resztę ciasta. Placek piecz 1 godzinę w 180 st.