Reklama

Reklama

Przepis na pulpeciki w sosie pomidorowym

Te pyszne pulpeciki przygotujesz w 25 minut!

Składniki:

150 g mielonej wieprzowiny, 150 g mielonej wołowiny, oregano, 1 l przecieru pomidorowego, oliwa z oliwek, 5 ząbków czosnku, 50 g tartego parmezany, 2 łyżki bułki tartej, 2 czerwone cebule, 1 jajko, pieprz, sól 

Sposób przegotowania:

Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Dodaj mięso, bułkę tartą, oregano i jajko. Dopraw solą i pieprzem. Lep kulki wielkości orzecha włoskiego i zmaż je na patelni na oliwie z oliwek. Kiedy będą gotowe zalej doprawionym przecierem pomidorowym. Duś ok. 15 minut.

DD TVN/ x-news
Dowiedz się więcej na temat: pulpety cielęce | jedzenie | pomidory

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje