Przepisy na weekendową biesiadę

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Ziemniaki z sałatką
Ziemniaki z sałatką123RF/PICSEL

Sałatka ze śledziem podana w ziemniaczku

Składniki

  • 8 filetów śledziowych
  • 2 twarde jabłka
  • 4 ogórki kiszone
  • 1/3 pora
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 kg ziemniaków
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany 18 proc.
  • mielone ziele angielskie
  • 2 łyżki masła
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Jak zrobić sałatkę z tuńczykiem?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Rolada ze szpinakiem
Rolada ze szpinakiem123RF/PICSEL

Rolada szpinakowa

Składniki

  • 40 dag szpinaku
  • cebula
  • gałka muszkatołowa
  • bazylia
  • 3 ząbki czosnku
  • skórka z 1/2 cytryny
  • 2 marchewki
  • 25 dag serka ricotta
  • 5 dag parmezanu
  • 40 dag ciasta francuskiego
  • jajko
  • 10 łyżek śmietany 18 proc.
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
Roladki z tortilli z łososiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Polędwica wołowa
Polędwica wołowa123RF/PICSEL

Szynka z warzywami w sosie

Składniki

  • 3 marchewki
  • 3 czarne marchewki
  • czerwona papryka
  • sól
  • 2 łyżki masła
  • 4 połówki brzoskwiń z puszki
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka miodu
  • 15 dag marynowanych grzybów
  • 10 dag liści rukoli
  • Sos: szklanka syropu z brzoskwiń
  • • 1/2 szklanki wody • 4 łyżki sosu
  • teriyaki • łyżka sosu sojowego
  • • sok z cytryny • 2/3 szklanki
  • brązowego cukru • pieprz • ząbek
  • czosnku • 1/2 cebuli • połówka
  • brzoskwini z puszki

Sposób przygotowania

Genialny sposób na mięso mielone - warzywne kotletyInteria KulinariaInteria Kulinaria
Zapiekanka
Zapiekanka123RF/PICSEL

Zapiekanka ziemniaczana

Składniki

  • 2 kg ziemniaków
  • 20 dag boczku
  • 2 cebule
  • 5 ogórków kiszonych
  • duży pojemnik śmietany 18 proc.
  • 15 dag sera żółtego
  • jajko
  • 2 łyżki masła
  • łyżka bułki tartej
  • 1,5 łyżki mąki
  • szklanka mleka
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz
  • sól
Jak zrobić zapiekankę ziemniaczaną?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Gołąbki
Gołąbki123RF/PICSEL

Gołąbki

Składniki

  • duża kapusta włoska
  • olej
  • cebula
  • 1 kg mięsa mielonego
  • jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól pieprz
  • 1 l bulionu
  • szklanka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżeczki mąki
  • 20 dag groszku
  • 2 papryczki chilli
4 osób

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapustyZmysłowe smakiInteria.tv
Pieczony łosoś
Pieczony łosoś123RF/PICSEL

Łosoś z warzywami

Składniki

  • 60 dag surowego łososia
  • 8 łyżek sosu sojowego
  • 3 łyżki miodu lub syropu klonowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 4 łyżeczki startego imbiru
  • • 2 ząbki czosnku • olej
  • cebula
  • 40 dag szpinaku świeżego lub mrożonego
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 3 łyżki śmietany
  • 18 proc.
  • łyżeczka sezamu
4 osób

Sposób przygotowania

Łosoś miętowyInteria KulinariaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na