Reklama

Reklama

Pstrąg w migdałowych płatkach

Jest wyjątkowo smaczny i delikatny. Najlepiej podać go z ziemniakami, ryżem, bądź kaszą i ulubioną surówką. Smacznego!

Składniki

  • 1 świeży lub mrożony pstrąg,
  • 3 łyżki masła klarowanego,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki mąki,
  • opakowanie płatków migdałów,
  • sól,
  • sok wyciśnięty z połówki cytryny.

Pstrąga płuczemy, solimy, środek skrapiamy sokiem z cytryny. Jajko rozbijamy widelcem, dodajemy pokrojone migdały, mieszamy. Rybę obtaczamy w mące, następnie w jajku z migdałami. Całość wrzucamy na mocno rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na złoty kolor.

Dowiedz się więcej na temat: pstrąg

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje