Pudding z chałki z migdałami
Koniecznie spróbuj!

Składniki
- 200 g dżemu (np. czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą)
- 1 czerstwa chałka
- 2 jajka
- 120 ml mleka
- 2 łyżki jogurtu
- 2-3 truskawki
- 2 łyżki płatków migdałów
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Chałkę pokrój na kromki o grubości ok. 1 cm. Jajka roztrzep z mlekiem i jogurtem. Każdą kromkę obtocz w jajecznej mieszance, po czym na każdej rozsmaruj łyżeczkę dżemu. W jednej dużej formie do pieczenia (26 cm średnicy) lub w 4 małych (8-10 cm średnicy), ułóż namoczone i posmarowane dżemem kromki. Posyp je płatkami migdałów i dodaj truskawki pokrojone w mniejsze kawałki. Zapiekaj ok. 20 minut w 180 stopniach. Podawaj na ciepło.