Pulki ze śledziami

Smakują wyśmienicie!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Filety śledziowe mocz 3–4 godziny, kilkakrotnie zmieniając wodę w tym czasie. Potem wyjmij je i dobrze osusz.
2. Ziemniaki starannie wyszoruj albo obierz cienko ze skórki. Ugotuj do miękkości w lekko posolonej wodzie.
3. Jabłka umyj, oczyść z pestek, miąższ wraz ze skórką grubo zetrzyj (by nie ściemniał, możesz go skropić sokiem z cytryny). Starte jabłka wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku.
4. Ziemniaki odcedź, ułóż na talerzach i obłóż kawałeczkami masła. Obok połóż filety śledziowe. Polej całość sosem z jabłek i śmietany. Przed podaniem danie udekoruj gałązkami koperku oraz startą rzodkiewką i ogórkiem

Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowymInteria.tv
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas