Reklama

Reklama

Puszyste pankejki

Smakują wyjątkowo!

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 70 g masła, roztopionego i przestudzonego
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

Jajka roztrzepać przy pomocy rózgi kuchennej, dodać mleko, masło i wymieszać. Bezpośrednio do jajek dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier i sól. Wymieszać i dokładnie połączyć składniki. Powinno powstać jednolite ciasto. 

Reklama

Smażyć na suchej nieprzywierającej patelni lub odrobinie masła klarowanego  z obu stron, na lekko złoty kolor. Odwracać na drugą stronę, kiedy na powierzchni placków pojawią się pęcherzyki. Podawać z ulubionymi owocami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje