Puszyste pankejki
Smakują wyjątkowo!

Składniki
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mleka
- 70 g masła, roztopionego i przestudzonego
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru
- szczypta soli
Sposób przygotowania
Jajka roztrzepać przy pomocy rózgi kuchennej, dodać mleko, masło i wymieszać. Bezpośrednio do jajek dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier i sól. Wymieszać i dokładnie połączyć składniki. Powinno powstać jednolite ciasto.
Smażyć na suchej nieprzywierającej patelni lub odrobinie masła klarowanego z obu stron, na lekko złoty kolor. Odwracać na drugą stronę, kiedy na powierzchni placków pojawią się pęcherzyki. Podawać z ulubionymi owocami.