Reklama

Reklama

Puszyste serniki z chrupiącymi dodatkami

Są wyjątkowo smaczne!

Waniliowy ze słonym karmelem i popcornem

Składniki dla: 16 porcji

Składniki

  • 6 jajek
  • po 1 szkl. mąki i cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 60 dag ricotty
  • po 1 szkl. jogurtu i kremówki
  • 5-6 łyżeczek żelatyny
  • rdzeń z 1 laski wanilii
  • 20 dag cukierków toffi
  • 10 dag gotowego popcornu
  • morska sól
  • bezowe markizy

Sposób przygotowania

1. Formę (śr. 26 cm) wyłóż pergaminem. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 cukru. Domieszaj żółtka, mąkę i proszek. 

2. Biszkopt przełóż do formy. Piecz 35 minut w temp. 180 st. Ciasto wystudź, rozetnij. Żelatynę rozpuść w 1/2 szkl. wrzątku, przestudź. 

3. Kremówkę ubij z resztą cukru. Serek połącz z jogurtem, rdzeniem wanilii, śmietaną i żelatyną. Blaty przełóż kremem. Chłodź 4 godz. 

4. Cukierki posiekaj i stop. Sernik oblej 2/3 polewy. Posyp odrobiną soli i popcornem. Oblej go resztą polewy. Udekoruj markizami.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje