Puszyste serniki z chrupiącymi dodatkami

Są wyjątkowo smaczne!

Sernik z karmelem
Sernik z karmelem123RF/PICSEL

Waniliowy ze słonym karmelem i popcornem

Sposób przygotowania

1. Formę (śr. 26 cm) wyłóż pergaminem. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 cukru. Domieszaj żółtka, mąkę i proszek. 

2. Biszkopt przełóż do formy. Piecz 35 minut w temp. 180 st. Ciasto wystudź, rozetnij. Żelatynę rozpuść w 1/2 szkl. wrzątku, przestudź. 

3. Kremówkę ubij z resztą cukru. Serek połącz z jogurtem, rdzeniem wanilii, śmietaną i żelatyną. Blaty przełóż kremem. Chłodź 4 godz. 

4. Cukierki posiekaj i stop. Sernik oblej 2/3 polewy. Posyp odrobiną soli i popcornem. Oblej go resztą polewy. Udekoruj markizami.

Zmysłowe smaki: Sernik nowojorskiInteria.tv
Sernik z migdałami
Sernik z migdałami123RF/PICSEL

Wiedeński z migdałami

Sposób przygotowania

1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z solą, cukrem i likierem. Połącz je z masłem, twarogiem oraz kaszą. Wymieszaj.

2. Cytrynę sparz, otrzyj skórkę, wyciśnij sok. Skórkę dodaj do masy. Domieszaj białka ubite na pianę. Formę (śr. 26 cm) natłuść.

3. Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne. Miąższ jabłek pokrój w kosteczkę. Skrop sokiem z cytryny, by jabłka nie ściemniały.

4. Migdały posiekaj. Masę serową nałóż do formy. Posyp kosteczkami jabłek, migdałami i płatkami. Piecz 60 minut w temp. 180 st.

Zmysłowe smaki: Sernik z nutą piernikowąInteria.tv
Sernik malinowy
Sernik malinowy123RF/PICSEL

Malinowy na ciastkach

Sposób przygotowania

1. Herbatniki i płatki kukurydziane drobno pokrusz. Czekoladę stop, połącz z okruszkami. Formę (śr. 26 cm) posmaruj olejem.

2. Spód formy wylep masą. Namocz 6 łyżeczek żelatyny, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Śmietanę ubij na sztywno.

3. Ser utrzyj z 1/2 szkl. cukru i cukrem waniliowym. Dodaj śmietanę i żelatynę. Na spód wyłóż 1/2 malin i masę serową. Chłodź 1 godz.

4. Resztę malin i cukru zmiksuj, przetrzyj. Pozostałą żelatynę rozpuść w 1/3 szkl. wrzątku, dodaj do musu. Wylej na sernik. Chłodź 4 godz. Udekoruj.

Sernik z czekoladą - tani przepis na pyszne ciastoInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas