Reklama

Reklama

Pyszna karkówka

Upieczesz raz, a masz z głowy obiad na trzy dni! Domownicy będą zachwyceni tą karkówką.

Składniki

  • 1 kg karczku,
  • 4 cebule,
  • kminek w ziarenkach,
  • majeranek,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej.

Karczek płuczemy, kroimy na plastry, solimy, odstawiamy na 15 minut. Olej rozgrzewamy, smażymy pokrojoną cebulę oraz z obu stron plasterki karczku. Przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego, posypujemy kminkiem i majerankiem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ½ szklanki wody, dusimy w mocno nagrzanym piekarniku, aż się zrumieni, z obu stron. Podajemy z ziemniakami.

Dowiedz się więcej na temat: karkówka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje