Reklama

Reklama

Pyszne kiszone cytryny

Nietypowa kiszonka, która przypomni o lecie nawet w środku zimy.

Czas przyrządzenia: 4 tygodnie

Składniki

  • 2 i 1/2 kg cytrusów (cytryn, pomarańczy, limonek, grapefruita)
  • 200 g wędzonej soli
  • słój 4-litrowy

Cytryny przekrój wzdłuż na pół, ugnieć drewnianą łyżką. Całość zasyp solą i zakręć. Obserwuj, jak z czasem oddają soki. Wskazówki: Najbardziej wartościowe pod względem kulinarnym są soki z kiszonych cytrusów, które świetnie sprawdzają się z wszelkimi kaszami. Kiszone cytryny możesz też wykorzystać we wszystkich przepisach, w których występuje sok lub skórka z cytryny.

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje