Arepa. Pyszna propozycja na szybki obiad

Arepa z powodzeniem zastąpi pitę lub bułkę - wystarczy przekroić i uzupełnić ulubionymi dodatkami
Arepa z powodzeniem zastąpi pitę lub bułkę - wystarczy przekroić i uzupełnić ulubionymi dodatkami123RF/PICSEL

Z jakiej kuchni pochodzi arepa?

Arepa - składniki

  • 2,5 szklanki wody
  • 2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka soli
  • oliwa 

Jak zrobić arepas?

  1. Wymieszaj składniki na gęstą masę. 
  2. Na patelni rozgrzej oliwę.
  3. Nakładaj małe placuszki i smaż o uzyskania brązowego koloru 
Arepas obiadowe - jak je zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?