Reklama

Reklama

Pyszne placki arepa

Arepas to drobne krążki z ciasta z mąki kukurydzianej, które z powodzeniem odmienią obiadowe menu - przynajmniej w kwestii tradycyjnych placków. Niewielkie tortille o płaskiej strukturze doskonale nadają się do przygotowania znakomitego, kolorowego obiadu, który będzie nie tylko smaczny, ale i zdrowy! Zobaczcie, jak łatwo je zrobić!

Składniki

  • 2,5 szklanki wody
  • 2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka soli
  • oliwa z oliwek

Placki arepa wywodzą się z kuchni wenezuelskiej i kolumbijskiej, ale z łatwością zrobisz je także w Polsce. Postępuj według naszej instrukcji:

Wypróbuj także naszą recepturę na placki bez ziemniaków.

Ciekawym urozmaiceniem będą placuszki na bazie twarogu.

A co powiesz na równie smaczne domowe placki chlebowe?

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: placki | mąka kukurydziana

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje