Reklama

Reklama

Pyszność z pomarańczą

W sam raz na chłodny, jesienny podwieczorek

Składniki

  • 2 łyżeczki kawy zbożowej np. Inka Błonnik
  • 150 ml mleka
  • 2 łyżki sera mascarpone
  • pół łyżeczki mielonego kardamonu
  • pół łyżeczki mielonego imbiru
  • 2 łyżeczki miodu
  • skórka starta z pomarańczy

Sposób przygotowania

Serek mascarpone z miodem energicznie zamieszaj w miseczce. Do gotowej masy dodaj mielony kardamon i imbir. Odstaw do lodówki. Zagotuj mleko i zalej nim dwie łyżeczki kawy Inka Błonnik. Gdy kawa będzie letnia, dodaj do niej zrobiony krem. Zmiksuj całość. Gotową kawę udekoruj na wierzchu startą skórką z pomarańczy. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje