Reklama

Pyszny sernik

Sernik jest królem ciast, najszybciej znika z talerzyków. Wypróbuj nowy przepis i zaskocz domowników niepowtarzalnym smakiem.

Składniki

  • ½ kg sera sojowego Toffu
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • 4 łyżki mąki sojowej
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 5 łyżek miodu
  • ½ szklanki siekanych migdałów
  • ½ szklanki suszonego agrestu
  • cukier waniliowy
  • ¼ łyżeczki kurkumy

Sposób przygotowania:

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Ser zmiksować z cukrem waniliowym, żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia, miodem i kurkumą. Dodać białka, siekane migdały oraz siekany agrest. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć masę serową. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 50 minut. Gdy będzie gotowy wyłączyć i zostawić w piekarniku, aby powoli ostygł. Można posypać lub polać czekoladą. 

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: sernik

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy