Pyszny żołnierski gulasz

Pyszny żołnierski gulasz
Pyszny żołnierski gulaszmateriały prasowe

Składniki

- podstawowe:

  • kilogram wołowego udźca
  • oliwa extra vergine
  • 4 żółte cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki kuminu
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki wędzonej
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 czubate łyżeczki pul biber
  • 400 ml pulpy z pomidorów
  • 2 liście laurowe, najlepiej świeże
  • sól
  • pieprz

- dodatki:

  • brukiew lub kalarepa
  • marchew
  • 2 ziemniaki
  • 2 słodkie papryki
  • 2 łodygi selera naciowego
4 porcji

Sposób przygotowania:

Okładka książki "Stambuł do zjedzenia"
Okładka książki "Stambuł do zjedzenia"materiały prasowe
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?