Racuszki ziemniaczane z wędzoną piersią gęsi

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL
  • 250 g wędzonej piersi gęsiej
  • 200 g ziemniaków
  • 75 ml mleka
  • 10 g drożdży
  • 3 jajka
  • 120 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 2 pigwy
  • sok z 2 cytryn
  • 60 g cukru
  • 1 łyżka miodu
  • 200 ml białego wina
  • 1 łyżka syropu z granatów (Grenadine)
  • 25 g imbiru
  • laska wanilii
  • szczypta cynamonu
  • chili
  • pół granatu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 30 g sklarowanego masła
  • trybulka do dekoracji
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?