Restauracyjne sztuczki na pozbycie się gryzącego zapachu cebuli

<p>Surowa cebula jest bardzo zdrowa, ale nawet najwięksi jej wielbiciele znają to uczucie, gdy zje się jej za dużo i czuje jej ciężkość. Podczas gdy smażona, gotowana czy karmelizowana cebula nie ma już takiego zapachu, to jednak podczas jej przyrządzania w wysokiej temperaturze, tracimy jej wspaniałą chrupkość. Na szczęście istnieje kilka sztuczek restauracyjnych, dzięki kt&oacute;rym możemy zmniejszyć nieprzyjemne cechy surowej cebuli, zachowując przy tym jej cenne składniki.</p>

article cover
© Photogenica

Zanurz cebulę w lodowatej wodzie

© Photogenica

Obtocz cebulę w soli

© Photogenica

Dodaj ocet lub wodę i wstaw do mikrofal&oacute;wki

© Photogenica
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas