Roladki drobiowe z musem z groszku
Idealny obiad.
Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- Pęczek zielonej cebulki
- Natka pietruszki
- 25 g tartego parmezanu
- 200 g twarożku
- 25 g szynki
- Łyżka bułki tartej
- Sól, pieprz
- 1 łyżka oleju
- 2 gałązki mięty
- Mała cebula
- 1 łyżka masła
- 400 g mrożonego groszku
- 100 ml bulionu
Przygotowanie:
Filety poprzekrawać w poprzek i rozbić tłuczkiem do mięsa. Natkę pietruszki posiekać, zmieszać z twarożkiem, parmezanem, pokrojoną szynką, solą i pieprzem. Masę rozdzielić na oprószone solą i pieprzem filety, dodać zieloną cebulkę, zwijać roladki i spinać wykałaczkami.
Smażyć na rozgrzanym oleju 8-10 minut, obracając. Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na maśle. Dodać groszek i bulion i gotować 5 minut. Zmiksować na mus. Doprawić solą pieprzem i miętą. Rolady podawać z musem z groszku.