Reklama

Reklama

Roladki z fasolką

Znudziły ci się tradycyjne schabowe? Spróbuj tego!

Składniki

  • w 6 kotletów schabowych
  • w 2-3 małe marchewki
  • w 20 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • w 2 szkl. bulionu warzywnego
  • w 1 szkl. śmietany 18 proc.

Składniki - dodatki

  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • świeży tymianek
  • 1 łyżka marynowanego zielonego pieprzu
  • sól, czarny pieprz

1. Fasolkę wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj 3 min. Odcedź, osącz. Marchewki obierz, potnij w słupki. Mięso opłucz, rozbij. Posyp solą i pieprzem. 

2. Na kotletach rozłóż warzywa. Zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami. Rozgrzej olej. Włóż roladki. Smaż je 5 minut. 

3. Mięso podlej bulionem. Duś jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania dolej śmietanę. Do sosu dodaj marynowany zielony pieprz i posiekany tymianek. Duś 1-2 minuty. Przypraw do smaku solą i czarnym pieprzem. 

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje