Roladki z fasolką

Znudziły ci się tradycyjne schabowe? Spróbuj tego!

Rolada schabowa
Rolada schabowa123RF/PICSEL

1. Fasolkę wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj 3 min. Odcedź, osącz. Marchewki obierz, potnij w słupki. Mięso opłucz, rozbij. Posyp solą i pieprzem. 

2. Na kotletach rozłóż warzywa. Zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami. Rozgrzej olej. Włóż roladki. Smaż je 5 minut. 

3. Mięso podlej bulionem. Duś jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania dolej śmietanę. Do sosu dodaj marynowany zielony pieprz i posiekany tymianek. Duś 1-2 minuty. Przypraw do smaku solą i czarnym pieprzem.

Przepis na roladki z grillowanego bakłażanaInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas