Roladki z fasolką
Znudziły ci się tradycyjne schabowe? Spróbuj tego!

Składniki
- w 6 kotletów schabowych
- w 2-3 małe marchewki
- w 20 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej
- w 2 szkl. bulionu warzywnego
- w 1 szkl. śmietany 18 proc.
Składniki
- dodatki
- 2 łyżki oleju do smażenia
- świeży tymianek
- 1 łyżka marynowanego zielonego pieprzu
- sól, czarny pieprz
1. Fasolkę wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj 3 min. Odcedź, osącz. Marchewki obierz, potnij w słupki. Mięso opłucz, rozbij. Posyp solą i pieprzem. 2. Na kotletach rozłóż warzywa. Zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami. Rozgrzej olej. Włóż roladki. Smaż je 5 minut. 3. Mięso podlej bulionem. Duś jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania dolej śmietanę. Do sosu dodaj marynowany zielony pieprz i posiekany tymianek. Duś 1-2 minuty. Przypraw do smaku solą i czarnym pieprzem.