Reklama

Reklama

Roladki ze szpinakiem

Najlepiej smakują z pieczonymi ziemniaczkami. Wprost idealne mięso na obiad.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 50 dag filetów z piersi kurczaka
  • 45 dag liści szpinaku
  • 1 kulka sera mozzarella
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

1. Na patelni rozgrzej masło, lekko podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzuć umyte liście szpinaku. Przykryj i duś, aż całkowicie zwiędną. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw do ostygnięcia.

2. Piersi kurczaka opłucz i oczyść, rozbij delikatnie tłuczkiem. Następnie obsyp solą i pieprzem z obydwu stron. Na mięsie rozłóż przestudzony szpinak, przykryj startą na tarce lub rozkruszoną w palcach mozzarellą. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami i smaż na małym ogniu (pod przykryciem) ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i świeżymi warzywami - pomidorami, roszponką. 

Reklama


Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje