Roladki ze szpinakiem
Najlepiej smakują z pieczonymi ziemniaczkami. Wprost idealne mięso na obiad.
Sposób przygotowania
1. Na patelni rozgrzej masło, lekko podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzuć umyte liście szpinaku. Przykryj i duś, aż całkowicie zwiędną. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw do ostygnięcia.
2. Piersi kurczaka opłucz i oczyść, rozbij delikatnie tłuczkiem. Następnie obsyp solą i pieprzem z obydwu stron. Na mięsie rozłóż przestudzony szpinak, przykryj startą na tarce lub rozkruszoną w palcach mozzarellą. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami i smaż na małym ogniu (pod przykryciem) ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i świeżymi warzywami - pomidorami, roszponką.