Rosół, jakiego jeszcze nie jadłeś. Ewa Wachowicz dodaje sekretny składnik

Przepis na rosół od Ewy Wachowicz / fot. materiały prywatne/123Rf
Przepis na rosół od Ewy Wachowicz / fot. materiały prywatne/123Rf123RF/PICSEL

Jak przygotować rosół wołowy? 

Rosół z wątróbką - składniki 

  • 1 kg wołowiny z kością (np. goleń)
  • 50 g wątróbki cielęcej
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • ½ selera
  • 2 cebule
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka pieprzu
  • 1 goździk
  • 2 różyczki kalafiora
  • 1 kalarepa
  • 4 rzodkiewki
  • sól do smaku
  • ziemniaki
  • natka pietruszki

Rosół z wątróbką - przygotowanie: 

Zobacz również:

    „Ewa gotuje”: Zupa z fasoli i suszonych śliwekPolsatPolsat
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?