Rosół z imbirem
Aromatyczny i smaczny.
- 2 korpusy z kurczaków,
- 2 marchewki,
- seler,
- por,
- pietruszka,
- pieprz,
- sól,
- 20 dkg pieczarek,
- kawałek świeżego imbiru,
- łyżeczka imbiru w proszku
Przygotowanie:
Umyć starannie korpusy kurczaków. Następnie włożyć je do dużego garnka z wodą. Gotować około 15 minut. Zdjąć szumowiny, które powstaną na wierzchu. Następnie dokładnie umyć i pokroić warzywa. Posiekać także w drobną kostkę imbir oraz pieczarki. Warzywa, imbir, pieczarki, pieprz, sól i przyprawy wrzucić do garnka. Całość gotować około 20 minut. Na koniec wyjąć korpusy kurczaka i część warzyw. Najlepiej rosół podawać z drobnym makaronem.
1 porcja - 390 kcal
Czas przygotowania: 45 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!