Reklama

Reklama

Rosół z imbirem

Aromatyczny i smaczny.

Składniki:

Reklama

- 2 korpusy z kurczaków,
- 2 marchewki,
- seler,
- por,
- pietruszka,
- pieprz,
- sól,
- 20 dkg pieczarek,
- kawałek świeżego imbiru,
- łyżeczka imbiru w proszku

Przygotowanie:

Umyć starannie korpusy kurczaków. Następnie włożyć je do dużego garnka z wodą. Gotować około 15 minut. Zdjąć szumowiny, które powstaną na wierzchu. Następnie dokładnie umyć i pokroić warzywa. Posiekać także w drobną kostkę imbir oraz pieczarki. Warzywa, imbir, pieczarki, pieprz, sól i przyprawy wrzucić do garnka. Całość gotować około 20 minut. Na koniec wyjąć korpusy kurczaka i część warzyw. Najlepiej rosół podawać z drobnym makaronem.
1 porcja - 390 kcal
Czas przygotowania: 45 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: zupa | rosół

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje