Ruloniki z mięsem i serem
Bardzo sycące, świetne na obiad

Składniki
- Ciasto:
- szkl. mąki
- 2 jajka
- szkl. wody z mlekiem (1:1)
- 15 ml oleju + ew. do smażenia
- szczypta soli.
- Farsz: 300 g mięsa mielonego
- puszka krojonych pomidorów bez skórki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- cebula
- olej
- sól, pieprz, majeranek, słodka papryka; dodatki:
- ketchup
- ser żółty
6-8 sztuk
Sposób przygotowania
1. Składniki ciasta wymieszaj lub zmiksuj (ciasto powinno być lejące się). Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni usmaż naleśniki z obu stron. 2. Na drugiej patelni rozgrzej łyżkę oleju, zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mięso, dopraw, usmaż. 3. Dodaj pomidory, koncentrat, podduś i jeszcze raz dopraw. 4. Farsz nałóż na naleśniki, zwiń. Podaj z żółtym serem i ketchupem.