Reklama

Reklama

Ruloniki z mięsem i serem

Bardzo sycące, świetne na obiad

Czas przyrządzenia: 50 minut
Składniki dla: 6-8 sztuk

Składniki

  • Ciasto:
  • szkl. mąki
  • 2 jajka
  • szkl. wody z mlekiem (1:1)
  • 15 ml oleju + ew. do smażenia
  • szczypta soli.
  • Farsz: 300 g mięsa mielonego
  • puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • cebula
  • olej
  • sól, pieprz, majeranek, słodka papryka; dodatki:
  • ketchup
  • ser żółty

Sposób przygotowania

1. Składniki ciasta wymieszaj lub zmiksuj (ciasto powinno być lejące się). Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni usmaż naleśniki  z obu stron. 

2. Na drugiej patelni rozgrzej łyżkę oleju, zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mięso, dopraw, usmaż. 

3. Dodaj pomidory, koncentrat, podduś i jeszcze raz dopraw. 

4. Farsz nałóż na naleśniki, zwiń. Podaj z żółtym serem i ketchupem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje