Rulony z pieczenią i pieczarkami
Sycące i pyszne danie z mięsem

Składniki
- NALEŚNIKI:
- 1 i 1/4 szkl. mleka
- 3 jajka
- 1 szkl. mąki
- NADZIENIE:
- 20 dag pieczarek
- 20 dag pieczeni (schabu, karkówki, kurczaka, ew. mięsa z rosołu)
- kawałek pora (tylko biała część)
- 3 łyżki musztardy
- 3 łyżki posiekanej natki
- DODATKOWO:
- pieprz
- sól
- suszony tymianek
- gałka muszkat.
- olej do smażenia
- 1 szkl. jogurtu naturalnego
Sposób przygotowania
1. Mleko wymieszaj z jajkami oraz mąką. Ciasto przypraw solą i gałką muszkatołową. Jeśli jest zbyt gęste, dolej odrobinę wody. Odstaw pod przykryciem na ok. 10 minut. 2. W tym czasie por oczyść, pokrój w plasterki. Pieczarki szybko opłucz pod bieżącą wodą. Wytrzyj do sucha, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć por i pieczarki. Smaż 5 minut. Mięso zmiel. Dodaj do pora i pieczarek. Smaż kolejne 5 minut, ciągle mieszając. Zdejmij z patelni. Przestudź. Wymieszaj z musztardą i 2 łyżkami natki. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.3. Patelnię ponownie rozgrzej, cienko smaruj olejem. Wylewaj małe porcje ciasta. Smaż cienkie naleśniki (zajmie to ok. 10 minut). Posmaruj je nadzieniem. Zwiń. Rulony polej jogurtem. Posyp resztą natki.