Rulony z pieczenią i pieczarkami

Sycące i pyszne danie z mięsem

Rulony z pieczarkami
Rulony z pieczarkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mleko wymieszaj z jajkami oraz mąką. Ciasto przypraw solą i gałką muszkatołową. Jeśli jest zbyt gęste, dolej odrobinę wody. Odstaw pod przykryciem na ok. 10  minut. 

2. W tym czasie por oczyść, pokrój w plasterki. Pieczarki szybko opłucz pod bieżącą wodą. Wytrzyj do sucha, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć por i pieczarki. Smaż 5 minut.  Mięso zmiel. Dodaj do pora i pieczarek. Smaż kolejne 5 minut, ciągle mieszając. Zdejmij z patelni. Przestudź. Wymieszaj  z musztardą i 2 łyżkami natki. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem.

3. Patelnię ponownie rozgrzej, cienko smaruj olejem. Wylewaj małe porcje ciasta. Smaż cienkie naleśniki (zajmie to ok.  10 minut). Posmaruj je nadzieniem. Zwiń. Rulony polej jogurtem. Posyp resztą natki.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas