Ryba z grzybami
Po grzybobraniu.
- 0,75 dag filetów z ryby,
- 4 jajka,
- 40 dag świeżych grzybów leśnych (kurki, podgrzybki),
- 1 pęczek szczypiorku,
- 3 twarde, mięsiste pomidory,
- 1 cytryna,
- 1 cebula,
- sól, pieprz,
- olej i masło do smażenia
Przygotowanie:
Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z połowy cytryny. Odstawić do lodówki na ok. 30 min. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, dodać grzyby i smażyć kilka minut. Pod koniec smażenia dodać pomidory pokrojone w kostkę, doprawić solą i pieprzem, posypać siekanym szczypiorkiem. W tym samym czasie usmażyć na oleju z dodatkiem łyżki masła rybę. Podawać z grzybami.
Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!