Reklama

Reklama

Sałatka z brokułami na ciepło

​Składniki na 3-4 porcje: 2 filety z kurczaka (ok. 60 dag), 50 dag pieczarek, 50 dag brokułów, 1 duży por, przyprawa uniwersalna typu Warzywko, 2-3 łyżki oleju, sól l pieprz, 1 łyżka masła

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posypać przyprawą i pieprzem. Pieczarki i por umyć, pokroić w plasterki. Rozgrzać olej i przesmażyć kurczaka na złocisty kolor. Dodać masło i usmażyć pieczarki oraz plastry pora.

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie lub na parze. Gotować krótko, by były kruche. Dokładnie odcedzić. Brokuły wsypać do dużej salaterki, dodać usmażonego kurczaka, a następnie pieczarki oraz plastry pora.

Wszystkie składniki sałatki połączyć i delikatnie wymieszać. Jeśli trzeba przyprawić do smaku (można lekko skropić sokiem z cytryny). Do sałatki podawać grzanki.

Reklama

Tuż przed podaniem warto porcje ciepłej sałatki posypać płatkami migdałów uprażonymi wcześniej lekko na suchej patelni.

Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: sałatki | brokuły | przepisy kulinarne

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje