Sałatka z brokułami na ciepło

​Składniki na 3-4 porcje: 2 filety z kurczaka (ok. 60 dag), 50 dag pieczarek, 50 dag brokułów, 1 duży por, przyprawa uniwersalna typu Warzywko, 2-3 łyżki oleju, sól l pieprz, 1 łyżka masła

Sałatka z brokułami
Sałatka z brokułami© Panthermedia

Brokuły podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie lub na parze. Gotować krótko, by były kruche. Dokładnie odcedzić. Brokuły wsypać do dużej salaterki, dodać usmażonego kurczaka, a następnie pieczarki oraz plastry pora.

Wszystkie składniki sałatki połączyć i delikatnie wymieszać. Jeśli trzeba przyprawić do smaku (można lekko skropić sokiem z cytryny). Do sałatki podawać grzanki.

Tuż przed podaniem warto porcje ciepłej sałatki posypać płatkami migdałów uprażonymi wcześniej lekko na suchej patelni.

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas