Reklama

Sałatka z komosą i bakłażanem

Tak skomponowana sałatka to porcja witamin i prawdziwa bomba zdrowia!

Składniki

  • 1/2 szklanki quinoa
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 bakłażan
  • 300 g liści świeżego szpinaku
  • 100 g fety
  • 3 małe ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Quinoa zalewany wrzącą wodą, dodajemy szczyptę soli i gotujemy na bardzo wolnym ogniu ok. 15 minut. 

Bakłażana kroimy drobno w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnie z oliwą, dodajemy posiekany czosnek i smażymy kilka minut, aż będzie miękki. 

Pod koniec dodajemy pokrojony i umyty szpinak - powinien się lekko zblanszować. Mieszamy z komosa i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.

Wykładamy do miseczek i obficie posypujemy pokruszoną fetą.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama