Sałatka z komosą i bakłażanem
Tak skomponowana sałatka to porcja witamin i prawdziwa bomba zdrowia!

Składniki
- 1/2 szklanki quinoa
- 1 szklanka wrzącej wody
- 1 bakłażan
- 300 g liści świeżego szpinaku
- 100 g fety
- 3 małe ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
Quinoa zalewany wrzącą wodą, dodajemy szczyptę soli i gotujemy na bardzo wolnym ogniu ok. 15 minut. Bakłażana kroimy drobno w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnie z oliwą, dodajemy posiekany czosnek i smażymy kilka minut, aż będzie miękki. Pod koniec dodajemy pokrojony i umyty szpinak - powinien się lekko zblanszować. Mieszamy z komosa i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.Wykładamy do miseczek i obficie posypujemy pokruszoną fetą.