Sałatka z kremem waniliowym
Owoce zatopione w wanilii! Dzieci je pokochają!

Składniki
- po 10 dag ulubionych borówek
- 15 dag truskawek
- 3 banany
- 1/2 op. kremu waniliowego
- 200 ml mleka
- 50 ml kremówki
- 10 dag twarożku
- cukier puder
Przygotowanie:
1. Borówki i truskawki przebierz i opłucz. Owoce rozłóż do pucharków.
2. Banany sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, pokrój je w plasterki. Dodaj do pozostałych owoców.
3. Przygotuj krem z proszku waniliowego oraz 150 ml mleka. Resztę mleka zmiksuj ze schłodzoną kremówką i miękkim twarożkiem. Ubijając, stopniowo dodawaj do kremu waniliowego.
4. Owoce w pucharkach polej kremem waniliowo - twarożkowym. Udekoruj cukrem pudrem.