Reklama

Reklama

Sałatka z kremem waniliowym

Owoce zatopione w wanilii! Dzieci je pokochają!

Składniki

  • po 10 dag ulubionych borówek
  • 15 dag truskawek
  • 3 banany
  • 1/2 op. kremu waniliowego
  • 200 ml mleka
  • 50 ml kremówki
  • 10 dag twarożku
  • cukier puder

Przygotowanie:

1. Borówki i truskawki przebierz i opłucz. Owoce rozłóż do pucharków.

Reklama

2. Banany sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, pokrój je w plasterki. Dodaj do pozostałych owoców. 

3. Przygotuj krem z proszku waniliowego oraz 150 ml mleka. Resztę mleka zmiksuj ze schłodzoną kremówką i miękkim twarożkiem. Ubijając, stopniowo dodawaj do kremu waniliowego.

4. Owoce w pucharkach polej kremem waniliowo - twarożkowym. Udekoruj cukrem pudrem. 

Dowiedz się więcej na temat: krem waniliowy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje