Reklama

Reklama

Sałatka z wędzoną makrelą

Makrela jest skarbnicą kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Najczęściej jemy ją jako dodatek do pieczywa. A przecież można zrobić z niej wyjątkowo smaczną sałatkę!

Składniki:


  • 1 wędzona makrela
  • szklanka ugotowanego bezglutenowego makaronu
  • ½ szklanki zielonego groszku
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • odrobina curry

Reklama


Sposób przygotowania:

Makrelę obieramy z ości, drobno kroimy, dodajemy ugotowany i ostudzony makaron, majonez, groszek i przyprawy, doprawiamy do smaku. Podajemy na grzankach z pieczywa bezglutenowego lub z pieczywem ryżowym.  

Dowiedz się więcej na temat: makrela

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje