Sałatka z wędzoną makrelą

Makrela jest skarbnicą kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Najczęściej jemy ją jako dodatek do pieczywa. A przecież można zrobić z niej wyjątkowo smaczną sałatkę!

Z makreli można zrobić pyszną sałatkę.
Z makreli można zrobić pyszną sałatkę.123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • szklanka ugotowanego bezglutenowego makaronu
  • ½ szklanki zielonego groszku
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • odrobina curry

Sposób przygotowania:

Makrelę obieramy z ości, drobno kroimy, dodajemy ugotowany i ostudzony makaron, majonez, groszek i przyprawy, doprawiamy do smaku. Podajemy na grzankach z pieczywa bezglutenowego lub z pieczywem ryżowym.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas